НОВИНИ

Защитете данните от физически и виртуални носители, и облака със Synology Active Backup suite Понеделник, 18 Юни 2018

-

Synology обяви пускането на нови версии на две от основните приложения в пакета Active Backup suite: официалната на Active Backup за Office 365, която поддържа SaaS облачен бекъп и бета версията на Active Backup for Business, която осигурява наличност на данните от физически и виртуални среди.

Active Backup за Office 365 използва специална технология, която не само помага на бизнесите с управлението и наличността на данните от Office 365, но значително намалява пространството, заемано от бекъпи. Функцията за търсене в съдържанието е насочена именно към намиране на нужното в мейли и прикрепени файлове, и позволява на потребителите да открият и възстановят съобщението или файла за най-кратко време.

Ключовите функции на Active Backup за Office 365 включват:

  • Централизирана и всеобхватна защита: бекъп на OneDrive for Business, мейли, контакти и календари върху NAS Synology и ефективно управление на копията от единен интерфейс.
  • Частично възстановяване, търсене и експорт от портала за възстановяване: ефективно филтриране по ключова дума с новата функция за контекстно търсене. Потребителите могат да намерят точния имейл и да възстановят и свалят единичен файл, прикрепен файл, контакт или събитие от календара.
  • Ефективност при бекъп и съхранение: Ефективността при прехвърляне и съхранение на данни е гарантирана от правилото за обработка само на уникално съдържание. Дедупликирането на ниво блок помага на бизнеса да пази възможно най-голямо количество данни върху възможно най-малко пространство като съхранява само файловите блокове, които са променени в сравнение с предишната версия.

Active Backup for Business интегрира множество технологии, които са възприети от DiskStation Manager (DSM). За файловата система Btrf Synology разработи Global Deduplication функция, която значително намалява нужното място за съхранение при бекъп. Интеграцията с Virtual Machine Manager позволява директно изпълнение на NAS бекъпи на физически сървъри или виртуални машини чрез DSM.

Ключовите функции на Active Backup for Business включват:

  • Защита на PC-та и сървъри: С помощната програма Active Backup agent, потребителите могат да правят бекъпи на имиджи, за да защитят своите Windows PC или Windows server машини. В зависимост от сценария, те могат да изберат да възстановят единичен файл от портала за възстановяване, цялата система от нулата или директно да пуснат бекъп имиджа през Virtual Machine Manager, за да извлекат данните от приложенията и да осигурят тяхната наличност.
  • Защита на виртуални машини: Потребителите могат да защитят техните виртуални машини само с VMware vSphere информация. Поддържат се няколко метода на възстановяване, вариращи от възстановяване на индивидуални файлове или моментално възстановяване на виртуални машини към NFS, до пълно възстановяване на виртуални машини и изпълнението им посредством Synology Virtual Machine Manager.
  • По-бърз бекъп: Технологията Changed Block Tracking (CBT) извършва бекъпи с добавяне вместо пълно резервно копиране.
  • Ефективност на съхранението: Вграденото глобално дедупликиране значително намалява използваното пространство за съхранение.
  • По-добра надеждност при възстановяване: Възможността за проверка на бекъпите посредством Synology Virtual Machine Manager позволява верифициране на надеждността на бекъпите.
  • Изпълнение на Virtual Machine Manager: Тази уникална функция позволява на потребителите да създават същата ИТ среда като активната и може да осигури временно Disaster Recovery решение, експорт и импорт на обекти и ъпгрейд на тестовата среда.

Лицензиране

Active Backup за Office 365

Всеки NAS Synology, който поддържа Active Backup за Office 365, идва с 10 безплатни лиценза. За повече информация относно лицензирането на Active Backup за Office 365, моля посетете: https://www.synology.com/en-global/products/Active_Backup_for_Office_365_License

Active Backup for Business

Няма да се изисква лиценз по време на периода на бета тестване като ще бъде налична пълната функционалност на софтуера. Бекъпът на компютри, сървъри и виртуални машини ще изисква закупуване на отделен лиценз за всеки хост след приключването на периода на бета тестове.

За повече информация посетете страницата на Active Backup за Office 365: https://www.synology.com/dsm/feature/active_backup_office365

и страницата на Active Backup for Business Beta: https://www.synology.com/beta/2018_ActiveBackup_for_Business_beta