НОВИНИ

Synology MailPlus: защитен и надежден е-пощенски сървър за бизнеса Петък, 24 Ноември 2017

-

Наред с отказоустойчивите и сигурни NAS системи за съхранение на данни, доставчикът на решения за съхранение и управление на данни Synology предоставя и редица технологични нововъведения, които помагат на фирмите да се възползва от модерни облачни услуги и да подобрят ефективността на своите бизнес операции. Централизираната операционна система DSM (вече версия 6.2) поддържа многобройни допълнителни пакети, които да разширят функционалността на системите Synology NAS. Един от тези пакети е решението за корпоративна електронна поща MailPlus.

С пакета MailPlus корпоративните потребители получават защитен, надежден и конфиденциален сървър за електронна поща, както и уеб клиент за по-ефективна работа с него. MailPlus предоставя интуитивен и мощен уеб базиран пощенски клиент, който позволява лесно организиране на електронната кореспонденция, проверка на адресните списъци на компанията, както и съвместно използване на пощенските кутии заедно с бизнес партньорите.

Всички писма от дадени пощенски кутии се показват и съхраняват в едно централизирано място, а това улеснява удобното им управление. Общата адресна книга може да се използва от всички служители при включване към LDAP сървъра или към домейна на Windows AD.

Предоставянето на обща пощенска кутия на бизнес партньорите позволява съвместно следене на изпълняваните общи проекти. Push уведомлението, от своя страна, дава възможност да получите съобщение директно в браузъра за пристигнали важни е-писма, отбелязани предварително. Автоматичното сортиране и задаване на отметки на писмата според създадените от потребителя правила улеснява работата с този бизнес инструмент.

Освен това MailPlus може да се интегрира с пакети за съвместна работа. "Клиентът MailPlus е напълно интегриран в Synology Chat и Synology Calendar, а това позволява бизнес пощата да бъде използвана като център за обсъждане и планиране на текущи и бъдещи задачи. С помощта на plug-in в Chat и Calendar служителите могат да вземат участие в обсъждането на проекти или добавянето на съобщения от е-поща в списъка със задачи директно от клиента MailPlus. Не на последно място приложението MailPlus за мобилни устройства позволява достъп до пощата през всяко мобилно устройство, работещо с ОС Android" или iOS", допълват от българския представител на Synology.

Предимства на сървъра MailPlus Server

С помощта на MailPlus Server вашата система за съхранение на данни Synology NAS се превръща в надежден и лесен за работа пощенски сървър, който осигурява бързо, разбираемо и удобно управление. Предимствата на този сървър включват:

  • Лесна настройка. Можете бързо да създадете пощенска система върху устройства Synology NAS, без да се налагат допълнителни разходи или да имате нужда от консултациите на ИТ специалисти.

  • Миграция на пощи и импорт на конфигурации. Мигрирането на външни електронни пощи в MailPlus Server и повторното използване на системните конфигурации от Microsoft Exchange обезпечават бързата смяна на системата.

  • Глобални черни и бели списъци. Бизнесът настройва правила от единен център за премахване на нежелани съобщения (спам) и за филтриране на важните за него съобщения.

  • Политики за групи и за отделни потребители. Настройвате политики за потребители и за групи по отношение на начините за влизане, ежедневния трафика от / към електронната поща, както и доставянето на съобщения до пощата.

  • Архитектура с висока достъпност. Максимално се увеличава времето за непрекъсваема работа на пощенската услуга по време на обновяване на системата и замяната на оборудването благодарение на превключването на пощенската система към съответния свързан сървър само за няколко секунди.

Надеждни механизми за сигурност

MailPlus Server разполага с комплексни функции за защита от зловредни атаки. Сред тях са:

  • Мониторинг на заплахите, като има статистика на заплахите във входящата и изходящата поща, както и нагледни графики за бърз преглед на тенденциите.

  • Защита от спам и доклади за спама. Открива нежеланите съобщения с по-голяма точност в сравнение с масово разпространените шлюзове за сигурност. Освен това системата запомня какви съобщения са отбелязали потребителите като спам, като по този начин повишава точността на последващите проверки.

  • Защита от зловреден софтуер и последваща проверка. Ефективната защита се дължи на технологии за безопасно преглеждане на уеб страниците от Google и индустриална антивирусна система. Подозрителните съобщения се изпращат в карантинно отделение за последваща проверка.

  • азширена защита SMTP. Имате възможност да настроите клиентски SMTP връзки за защита от атаки, претоварващи сървъра, както и да ограничите броя изходящи съобщения, така че потребителите да не бъдат заподозрени като разпространители на спам.

Лицензиране

Synology MailPlus се предоставя с 5 безплатни пощенски акуанта с възможност за добавяне на акаунти чрез допълнително закупуване на лицензи. Компанията предлага два типа лицензни пакети - 5 или 20 безсрочни акаунта за електронна поща. Лицензии, включени в пакета, могат да се използват само на едно устройство Synology NAS. След активиране на лиценза не трябва да го местите на друга Synology система NAS.

Архитектура High-Availability. За поддръжка на функцията High-Availability в MailPlus не се плаща допълнително, обясняват от ADSYS. Един клъстер по подразбиране съдържа 10 безплатни акаунта за е-поща. За използване на по-голям брой лицензирани акаунти за е-поща трябва да се купят още лицензни ключове от Synology. Например, ако искате да включите 25 акаунта за е-поща в клъстера High-Availability, са нужни още 15 допълнителни лиценза.